Waar is de lente?

De zon schijnt hier, de lente lijkt in het land maar het blijft koud, te koud.
Bloeit er reeds iets in jullie tuin? De forsythia en cornus mas die wel, en ook de paaslelies geven kleur maar waar blijven de krentenboompjes en sierkersen? Heeft er iemand reeds bloeiende krokussen? Ook hier in de pluktuin is het geen gemakkelijke start. Eind februari zijn we enthousiast gestart met zaaien. De jonge opkomende kiemen keken vol verwachting uit naar de zon, alleen die liet zich niet zien, er kwam sneeuw in de plaats en koude. De pluksla leek terug te kruipen en de worteltjes hadden er ook niet veel plezier in. Ecologisch tuinieren is tuinieren zonder chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen maar met organische meststoffen en mechanische onkruidbestrijding, maar ook rekening houden met milieu en natuur, zorgen voor een natuurlijke bodemvruchtbaarheid en voor een hogere biodiversiteit. Dus ook meeleven met het klimaat en hopen dat de echte lente komt.