Zomerpostelein

Een maaltijd met postelein is een flinke boost voor je gezondheid: het bevat meer ijzer dan spinazie en is superrijk aan andere mineralen en vitamines.

Oorspronkelijk komt postelein uit het verre oosten. En van daaruit is het via Egypte en het oude Romeinse rijk in onze streken terecht gekomen. Postelein is een redelijk onbekende ‘vergeten’ groente. Dat is jammer, want de verfijnde, scherpe, licht zure smaak past in tal van gerechten. Er zijn 2 soorten: zomerpostelein en winterpostelein. Je herkent postelein aan de heldergroene, kleine, ruitvormige blaadjes op dikke vlezige steeltjes die soms wat roze zijn aan de onderkant.
Wat kan ik ermee?
– gekookt of gestoofd met een klontje boter
– als salade met stukjes appel en noten en een mosterd-honingdressing
– rauw door de stamppot met gebakken spekjes
– roerbakken met gember, knoflook en ui
– als garnering op een broodje komijnekaas.