Bietenhummus

on

Voorbereidingstijd: 25 min + nacht weken.
Bereidingstijd: 1 uur en 15 min.
Voor 8 personen.

Ingrediënten:
250 g gedroogde kikkererwten
1 grote ui, gehakt
500 g rode bieten
1,25 dl tahin of sesampasta
3 teentjes knoflook, uit de pers
0,5 dl citroensap
1 el gemalen komijn
0,5 dl olijfolie

Laat de kikkererwten een nacht weken en giet ze af.
Bedek kikkererwten en ui in een grote zware pan met water en breng ze aan de kook. Laat ze 1 uur koken tot de kikkererwten goed gaar zijn. Giet ze af en bewaar 2,5 dl kookvocht. Laat ze afkoelen.
Kook de bietjes in ruim kokend water gaar. Giet ze af, laat ze iets afkoelen en schil ze.
Hak de bietjes en pureer ze in een keukenmachine (eventueel in proties) met het kikkererwter-uimengsel, tahin, knoflook, citroensag en komijn. Voeg langzaam, met draaiende motor, het bewaarde kooknat en de olijfolie toe. Zorg ervoor dat alles goed gemengd wordt. Druppel er wat olijfolie over en serveer met Turks brood.
Gewoon op een boterham smeren is ook lekker!