December

De maand met de kortste dagen, en toch valt er nog heel wat te oogsten. Buiten nog enkele kolen en spruiten en bij de wortelgewassen is er wortel, pastinaak, wortelpeterselie en schorseneer. In de serre zijn rode biet, meiraap, knolselder en koolrabi ingelegd, het eerste witloof komt er aan en verschillende bladgewassen (rucola, raapsteel, mizuna,…

Eco-Expo 2013

Rawijs is aanwezig op de druk bezochte Eco-Expo, de beurs voor een duurzaam leven.

Koolrabi

De stengel van deze koolsoort is boven de grond plaatselijk tot een knol verdikt. De oude Vlaamse naam voor deze groente is raapkool; niet te verwarren met de koolraap, waarvan de verdikte wortel half onder de grond zit. Daarom wordt nu algemeen de van oorsprong Duitse naam ‘koolrabi’ gebruikt. Er zijn witte en blauwe rassen….

Interview in Wervelkrant

Wervel, de werkgroep voor een rechtvaardige en verantwoorde landbouw, streeft naar een landbouw die lokaal meerwaarden creëert op economisch, sociaal en cultureel vlak en die solidair is met de rest van de wereld. Wervel beweegt consumenten, boeren en organisaties tot samenwerking om die landbouw vorm te geven. In het juninummer van de Wervelkrant staat een…

Aardbeifestival

Ons aardbeiseizoen is ingezet met een kinderoogst. De kinderen konden als eerste beginnen aan de aardbeioogst. Het Nieuwsblad maakte een fotoreportage.

Een soepje van bladeren en loof.

Soep van wortelloof, broccoliblad,en radijsblad. Ajuin, groenten masala, look en geelwortel toegevoegd en natuurlijk wat zout ook! Zo maak Sabine soep met de bladeren die gewoonlijk weggegooid worden.

Roergebakken posteleinomelet

250 g postelein 1 eetlepel olijfolie 1 ui 3 eieren zout & peper 1 theelepel fijngeknipte basilicum ± 60 gram chorizo in blokjes of 2 eetlepels geraspte oude Goudse kaas Was de postelein, laat hem uitlekken en snij de groente fijn. Verhit een wok of wijde braadpan. Voeg de olijfolie toe en fruit hierin de…

Zomerpostelein

Een maaltijd met postelein is een flinke boost voor je gezondheid: het bevat meer ijzer dan spinazie en is superrijk aan andere mineralen en vitamines. Oorspronkelijk komt postelein uit het verre oosten. En van daaruit is het via Egypte en het oude Romeinse rijk in onze streken terecht gekomen. Postelein is een redelijk onbekende ‘vergeten’…

Wat eet Katleen?

menu van de dag, met groenten uit de pluktuin rawijs in Lochristi : vis – puree met andijvie – krulsla en heerlijke pesto van spinazie.. jammie jammie

Infobord

Aan de chalet hangt het bord met oogstinfo en tips. Zelfs een recept kan er op. Leden kunnen er ook een bericht op schrijven.