Infobord

Aan de chalet hangt het bord met oogstinfo en tips. Zelfs een recept kan er op. Leden kunnen er ook een bericht op schrijven.

Een slaatje.

Na het succes van de spaghetti carbonara met raapsteeltjes gisteren, nu genoten van deze salade. Ook de radijsjes komen uit de zelfpluktuin. De komkommers, tomaten, groene paprika, olijfjes, en muntblaadjes komen (voorlopig nog) uit de winkel. An.

De eerste gele vlag.

Vandaag kwamen de leden van de zelfpluktuin op bezoek. Na een rondleiding door de zaaiserre, de serre en het veld konden zij afsluiten met de eerste oogst: radijzen en raapstelen.

Sla

En de sla staat er ook reeds.

Waar is de lente?

De zon schijnt hier, de lente lijkt in het land maar het blijft koud, te koud. Bloeit er reeds iets in jullie tuin? De forsythia en cornus mas die wel, en ook de paaslelies geven kleur maar waar blijven de krentenboompjes en sierkersen? Heeft er iemand reeds bloeiende krokussen? Ook hier in de pluktuin is…

Bloemkool

De eerste bloemkolen zijn geplant.

’t Kan nog koud zijn in maart!

Het ziet een beetje wit, de lente is weer ver weg. Frisjes buiten maar de eerste groenten die boven komen kijken staan in de serre, het is er beter dan buiten. We zijn er reeds volop mee bezig, met Rawijs. De planning opstellen, zaden bestellen, wanneer zaaien, planten. Hoeveel hebben we nodig. Met de hulp…

Rabarber

Voor de liefhebbers, is van oorsprong uit Centraal-Azië, rond 1600 als groente bekend in Engeland en tot de dag van vandaag zijn de Engelsen grote rabarbereters. We eten de dikke vlezige bladstelen van deze sierlijke doorlevende plant, gekookt of tot moes en voor jam. Soms verschijnen de grote bloemstengels met een dikke pluim witte bloempjes….