Van waar zal morgen ons voedsel komen?

Samen met Steven Vromman kijken en bespreken we FOODFOREST van Louis De Jaeger in het kader van Food.Film.Fest van Voedsel Anders

WINNER of the Best Director Award in the 2022 Ceres Food Film Festival.

Louis onderzoekt hoe je voedsel kan produceren in samenwerking met de natuur. Omdat de gangbare landbouw op grenzen botst, zijn we als samenleving gebaat bij een andere manier van landbouw. Louis komt uit bij voedselbossen en ontdekt het potentieel van dit systeem om én voedsel te produceren én de biodiversiteit te vergroten én antwoorden te vinden voor de klimaatuitdaging. Én … hoe je ook als mens zelf zoveel baat kan hebben bij deze manier van voedsel produceren.

In zijn tocht langs de verschillende voedselbossen en -tuinen van pioniers en ervaringsdeskundigen neemt Louis je mee in deze wereld van bomen, planten en dieren, maar toont ook hoe dit systeem verbindend werkt in lokale gemeenschappen, er rust en evenwicht biedt. En dat is precies wat we in onze samenleving nodig hebben; manieren om de verbondenheid tussen mens en de natuur en alles wat leeft meer op het voorplan te plaatsen.

Woensdag 7 december 2022 van 20:00 tot 22:00 in het Fazantenhof, Bosdreef 5c, 9080 Lochristi.

gratis en graag hier : inschrijven

Rawijs organiseert dit samen met voedselbos De Zoetenhof

Vorige
Vorige

Sterke band tussen boeren en burgers!

Volgende
Volgende

BioVlam 2022